5 kovaa kysymystä, joita voit kysyä vihreältä kuivapesulaitokselta

5 kovaa kysymystä, joita voit kysyä vihreältä kuivapesulaitokselta

Koska Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (EPA) katsoi, että perc – nykyisin käytössä oleva tärkein kemiallinen puhdistusaine – on ”todennäköisesti myrkyllistä ihmisten terveydelle”, hallitus on julkistanut lainsäädännön, joka poistaa tämän kemikaalin käytön vuoteen 2020 mennessä. tietoiset kuluttajat ovat jo kauan tienneet, että kuivapesuaineet voivat olla haitallisia sekä ihmisille että ympäristölle. Vihreän kuivapesun käsitteen ympärillä on kuitenkin joukko harhaanjohtavia väitteitä ja näennäistieteitä. Joten miten valita oikeat kuivapesuaineet? Tässä on viisi kovaa kysymystä, jotka voit kysyä kaikilta kuivapesureilta, jotka väittävät tarjoavansa vihreää palvelua.
Kysymys 1. Kuinka puhdistat vaatteet?
Perkloorietyleeniä tai teollisuudessa tunnettua percia on käytetty laajalti 1930-luvulta lähtien. On olemassa valtava määrä tieteellistä tutkimusta ihmisten terveydelle aiheuttamista haitoista. Valitettavasti uudempia, vihreitä kuivapesumenetelmiä ympäröi paljon luonnosta. Siksi tärkein kysymys vihreälle puhdistusaineelle on, kuinka he puhdistavat vaatteensa. Suosituimmat vaihtoehdot ”perc”: lle ovat öljypohjaiset liuottimet, silikonipohjaiset tuotteet, kuten GreenEarth, ja glykolieetteri, joita löytyy Rynexistä ja Solvairista. Näitä yhdisteitä ei yksinkertaisesti ole testattu tai tutkittu yhtä paljon kuin perc, joten niistä tiedetään vähemmän. Tee oma tutkimus ennen kuin päätät, mikä vihreä menetelmä sopii sinulle, ja varmista, että tiedät mitä menetelmää käytetään, ennen kuin luovutat rahasi.
Kysymys 2. Kierrätätkö?
Ainoa kuivapesumenetelmä, joka on kiistatonta vihreää, on CO2-kuivapesu. Hiilidioksidikoneiden kohtuuttomien kustannusten vuoksi tämä menetelmä ei ole vielä levinnyt. Sen käyttöä tukevat todisteet ovat kuitenkin selkeät. Siivousprosessin aikana ei synny ylimääräistä hiilidioksidia ja neste on täysin uudelleenkäytettävissä. CO2 on ihanteellinen ratkaisu vihreään kuivapesuun, mutta ei missään nimessä yksinomainen ratkaisu. Kysymällä kuivapesulaitokselta, kierrättävätkö ne, sinun pitäisi antaa käsitys heidän vihreistä todistuksistaan.
Kysymys 3. Mitä pakkauksia käytät?
Vakava kuivapesuyritys voi tarjota vaihtoehtoja muovivuorille, joita käytetään peittämään perinteisten myymälöiden vaatteita. Nykyään käytössä oleville muovivaatteiden päällysteille on vaihtoehtoja. Erityisesti vihreiden kemiallisten puhdistusaineiden yritys Chicagossa oli edelläkävijä toimitusjärjestelmässä, jossa vaatteet toimitetaan muovikoteloissa asiakkaiden koteihin. Tämä vähentää jätettä ja vähentää palvelua käyttävien asiakkaiden hiilijalanjälkeä.
Kysymys # 4. Kuinka toimitat vaatteita?
Jopa toimitusmenetelmä voi aiheuttaa erimielisyyksiä kuluttajille, jotka ovat huolissaan kuivapesunsa ympäristövaikutuksista. Esimerkinomainen toimitusmenetelmä on, että yritykset käyttävät hiilineutraalia kuljetusmenetelmää, kuten polkupyörän kuriiri, autojen tai kuorma-autojen sijaan.
Kysymys # 5. Kuinka hävität vaaralliset jätteet?
Ellet käytä CO2-kuivapesulaitosta, joka käyttää nestettä uudelleen jokaisen puhdistuksen jälkeen, suurin osa vihreistä puhdistusmenetelmistä tuottaa vaarallista jätettä. Vastuullinen yritys on osa tunnustettua kierrätysohjelmaa, joka auttaa minimoimaan niiden ympäristövaikutukset.
Johtopäätös
Näiden viiden vaativan kysymyksen esittämisen pitäisi auttaa kaikkein vaativimmankin kuluttajaa valitsemaan alueelleen täydellinen vihreän kuivapesuyrityksen. Minkä yrityksen valitsetkin, tee tutkimuksesi ja ole tietoinen siitä, mistä maksat.

Liiketoiminta