Renkaat takaavat turvallisuuden: mitä pitää ottaa huomioon ennen ostamista?

Renkaat takaavat turvallisuuden: mitä pitää ottaa huomioon ennen ostamista?

Renkaiden kirjavassa maailmassa navigoiminen ei ole mitenkään helppoa. Jo yhden rengasmyyjän valikoimissa olevien rengasvalmistajien määrä voi hirvittää, puhumattakaan kaikista eri malleista ja malliversioista – kesärenkaat, nastarenkaat, kitkarenkaat – mitä kaikkea nämä valmistajat tarjoavat.

Taito löytää omaan autoon parhaiten sopivat renkaat, oli kyse sitten kesärenkaista tai talvirenkaista on tärkeä jokaiselle kuljettajalle, sillä juuri renkaat takaavat ajettaessa pidon ja vaikuttavat sekä ohjattavuuteen, mukavuuteen että turvallisuuteen. Samalla laadukkaat renkaat antavat kuljettajalle mielenrauhan ja auttavat vähentämään polttoaineen kulutusta.

Jos etsit mukavuutta ja juuri omaan autoosi parhaiten sopivaa, on kaikkein helpointa ja mukavinta tilata uudet renkaat internetistä. Monet rengasmyyjät, kuten Rengas24, tarjoavat renkaiden ostamiseen kätevän verkkokaupan ja mahdollisuuden asentaa renkaat uusille vanteille ja saada ne toimitettuna kotiovelle sovittuna päivänä. Koska vaihtoehtoja on kuitenkin paljon, kannattaa ennen ostoa tietää, miten renkaiden valintaan tulisi suhtautua.

Kesärenkaat, talvirenkaat vai kenties molemmat? 

Uudet renkaat ostetaan yhä siksi, että niitä tarvitaan. Ensimmäisenä asiana pitäisi renkaiden osalta kartoittaa omat tarpeet mahdollisimman tarkasti. Ajatko pääasiassa kaupungissa, maantiellä vai myös kylä- ja metsäteillä? Erilaiset renkaat sopivat paremmin eri tilanteisiin. Kannattaa myös pohtia, kuinka tärkeä renkaiden melutaso ja valmistaja ovat – kaikki nämä parametrit kannattaa ottaa huomioon sopivan mallin kartoituksessa.

Omien ajotottumuksien ja mieltymysten mietinnän jälkeen kannattaa miettiä, pitäisikö ostaa kesärenkaat, talvirenkaat vai molemmat yhtä aikaa. Ilmastossa, jossa sää on lämmintä ympäri vuoden eikä lämpömittari putoa juurikaan nollan alapuolelle edes talvella, kuljettajat pärjäävät usein yksillä renkailla, mutta Pohjois-Euroopassa ei ole sellaista luksusta.

Ympärivuotiseen ajamiseen tarkoitetut all-seasonrenkaat tarjoavat Keski-Euroopassa mahdollisuuden ajaa samoilla renkailla ympäri vuoden, mutta meidän kylmiin talviimme sopivat kitkarenkaat kuluvat kesällä huomattavasti nopeammin ja myös kuumina kesäkuukausina jopa uusien kitkarenkaiden pito on kuluneita kesärenkaita heikompi. Siksi jäiseen ilmastoon tarkoitetut kitkarenkaat kannattaa jättää vain talvikäyttöön ja hankia lämpimämmäksi ajaksi kunnolliset kesärenkaat.

Jos ostoskoriin pitäisi lisätä myös talvirenkaat, kannattaa harkita tarkkaan, onko sopivampi valinta nastarenkaat vai Pohjois-Eurooppaan sopivat kitkarenkaat. Tässä valinta riippuu lähinnä siitä, ajetaanko enemmän kaupungissa, jossa kitkarenkaat riittävät vai kuljetaanko jatkuvasti myös maanteillä tai pienemmillä kyläteillä, jossa nastarenkaat olisivat sopivampi valinta.

Omien tarpeidesi ja mieltymystesi määrittäminen auttaa sinua tekemään oikean päätöksen. Renkaita ostettaessa on pidettävä mielessä myös se, millaiset renkaat sopivat autoosi. Tätä varten voit katsoa vanhojen renkaiden sivussa olevia mittoja, mutta vielä varmempaa on varmistaa auton käsikirjasta, jossa näkyvät juuri sinun autosi tehdasmitat.

Jos etsit suurinta valikoimaa, parasta hintaa ja laatua, kurkista Rengas24.comin verkkokauppaan. Täältä löydät laajan valikoiman erilaisia malleja sekä kesäksi että talveksi ja edustettuina ovat kaikki tunnetuimmat rengasmerkit, joten halusitpa Toyo-renkaat tai Pirelli-renkaat, Rengas24.com tarjoaa niitä varmasti!

Haluatko tietää, miksi on parasta tilata uudet renkaat internetistä? Lue täältä!

Autoteollisuus